Anasayfa | Künye | İletişim | Sağlıkta Birlik Derneği Ana Sayfan Yap Açılış Sayfası Yap | Sağlıkta Birlik Derneği sık kullanılanlara ekle Sık Kullanılanlara Ekle | Sağlıkta Birlik Derneği RSSRSS 16 Nisan 2024, Salı
SUT KODLARI MEDŞAHIS ÜZERİNDEN ÜRÜN EŞLEŞTİRİLMESİNE ALINIYOR
01 Nisan 2016 18:42  |  Okunma: 3923  |
“ SGK, SUT kodlarına da MEDŞAHIS sistemi üzerinden ürün eşleştirilmesi alınmasına karar verildiğini açıkladı. „

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili" duyuru yayınladı. Duyuruda SUT'a vurgu yapıldı. SUT kodlarına ilişkin Kuruma yapılan başvurular ve hastanelerin faturalandırmada yaşadığı sorunlar nedeniyle ulaşan geri bildirimlerin Kurum Başkanlığınca değerlendirildiği aktarıldı.  SUT kodlarına da MEDŞAHIS sistemi üzerinden ürün eşleştirilmesi alınmasına karar verildiği dile getirildi.

Kurum tarafından 3 Mart tarihinde yayınlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirilen Ürünlerin Medula’ya Tanımlanması İle İlgili Önemli Duyuru-20” ile eşleştirmeye açılan SUT kodlarına ilave olarak bu duyuru eki EK-1 listesinde yer alan daha önce de “İstisnai SUT Kodları” olarak adlandırılan SUT kodlarının da eşleştirmeye açıldığı belirtildi.

UYGUN BULUNURSA TANIMLANACAK

Duyuruda ayrıca, yapılacak olan eşleştirmelerin 1 Mayıs tarihinde MEDULA sistemine tanımlanmayacak olup bilimsel komisyonlarca incelenerek uygun bulunması durumunda MEDULA sistemine tanımlanacağı da vurgulandı.

Söz konusu duyuru şu şekilde :

TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA ÜRÜNLERİN EŞLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-20-EK

Kurumumuz tarafından 30.01.2015 tarihinde yayımlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili Önemli Duyuru-8” eki listelerinde bulunan SUT kodlarına yapılmış eşleştirmeler bilimsel komisyonlarca firmalar tarafından gönderilen görsel, katalog, kullanım kılavuzu doğrultusunda incelenmiş olup yapılan çalışmalar sonucunda eşleştirildikleri SUT kodlarına uygun olanlar 01.10.2015 tarihli “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirilen Ürünlerin Medulaya Tanımlanması İle İlgili Önemli Duyuru-13” ile yayımlanmış ve bu tarih itibariyle MEDULA sistemine tanımlanmıştır.

Süreç içerisinde paydaşlardan eşleştirmeye dahil edilmeyen bahsi geçen SUT kodlarına ilişkin Kurumumuza yapılan ve hastanelerin faturalandırmada yaşadığı sorunlar nedeniyle Kurumumuza ulaşan geri bildirimler Kurum Başkanlığımızca değerlendirilmiş ve bu SUT kodlarına da MEDŞAHIS sistemi üzerinden ürün eşleştirilmesi alınmasına karar verilmiştir. Bu nedenle Kurumumuzca 03.03.2016 tarihinde yayımlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirilen Ürünlerin Medula’ya Tanımlanması İle İlgili Önemli Duyuru-20” ile eşleştirmeye açılan SUT kodlarına ilave olarak bu duyuru eki EK-1 listesinde yer alan daha önce de “İstisnai SUT Kodları” olarak adlandırılan SUT kodları da eşleştirmeye açılmıştır. Bahsi geçen SUT kodları ile ilgili 01.12.2015 tarihi sonrasında Kurumumuza C ve D grubu başvuru yapılmış ürünleri de dahil olmak üzere tüm ürünlerini 15.04.2015 tarihine kadar MEDŞAHIS sistemi üzerinden eşleştirme yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda yapılacak işlemler 03.03.2016 tarihinde Kurumumuzca yayımlanmış olan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili Önemli Duyuru-20” doğrultusunda yapılacak olup bu duyuru bahsi geçen duyurunun devamı niteliğindedir. Duyuru-20’de; yapılması gerekenler ve süreç anlatılmış olup aynı iş ve işlemler bu süreç için de geçerlidir. Ancak bu duyuru kapsamında yapılacak olan eşleştirmeler 01.05.2016 tarihinde MEDULA sistemine tanımlanmayacak olup bilimsel komisyonlarca incelenerek uygun bulunması durumunda MEDULA sistemine tanımlanacaktır.

Yapılan eşleştirmeler bilimsel komisyonlarca incelenerek sisteme tanımlanacağından firmalar tarafından eşleştirme yapılan ürünlere ait katalog, görsel ve kılavuz bilgilerinin 19.04.2016 tarihine kadar Kurumumuza teslim edilmesi gerekmektedir. Ancak MEDŞAHIS sisteminde eşleştirilen ürünler arasında 01.12.2015 tarihinden sonra Kurumumuza yapılmış olan “C” ve “D” grubu başvuru yapılmış ise ve bu ürünler için başvuru dosyasında katalog, görsel ve kılavuz bilgileri varsa ayrıca teslim edilmesine gerek yoktur.

Kurumumuzca yayımlanan Duyuru-14-16-17 kapsamında taahhütname vermeyen firmaların bu duyuru kapsamında işlem yapması halinde yetkili kişi tarafından imzalanmış taahhütnamenin teslim edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EKLER: